English versionClick Here to Visit!Diese HP ist eingetragen bei BlueFischkopp Top100Nedstat Basic - Free web site statistics

Carphunter's In Belgi

Vooraf
We hadden in de kerstvakantie besloten om te gaan vissen op een fort in de buurt van donderdag morgen tot zondag avond, dus besloten we om op voorhand maar eens goed te gaan voederen(zon 14dagen lang).

Het weer
Het was heel regenachtig we waren al helemaal nat toen we alles aan het klaarmaken waren. Het regende gewoon de hele dag. Maar tegen de avond was de regen gestopt.

Kristof
Ik vaarde men lijnen uit om 10u in de ochtend. Dit was niet simpel met zon stormwind.
Ik viste op mijn oude stek
Op de dieptemeter zag ik dat het water 7.5c was en een diepte van 1.6meter.
Ik gooide er 20 boilies bij en 250 gram mais. Ik viste met een standaard onderlijn met een haak van korda de long shank hook maat 6 en een onderlijn van kryston (Mantis) 25lb sterk
en een loodclips systeem met een tube van korda.
Als hoofdelijn vis ik met Shimano technium 0.30mm
Om 12.25u ging mijn FOX EOS-X af we gingen er onmiddellijk met de boot achter.
Na 15-20minuten gaf de vis de strijd op. We vaarden terug naar de kant. Ik legde de vis op de onthaakmat van Chub, we wogen hem jawel 15.760kg. Een nieuw record. Ik was zeer tevreden.

Siemon
Nadat we onze tent en alles hadden geplaatst begonnen we rond 5 uur s'avonds de lijnen uit te varen. Het was zeer slecht weer de boot stond vol water, we waren nat en er was veel wind. Uiteindelijk had ik dan een plaatsje gevonden waar geen wind was en het water mooi stil lag , ik besloot mijn lijn daar te droppen. met behulp van de dieptemeter lag ik op 1,8 meter diep . ik voerde nog wat boilies in de buurt . ik probeerde met andere boilies te vissen zonder flavour en aditieven. omdat ik daar niets gevangen had in 6 weken probeerde ik iets anders. ik had ook een onderlijntje van men broer gebruikt(Thomas). Het werd donker en we besloten in de tent het vuurtje op te zetten voor de kou. Er was veel regen en een stevige ijskoude wind . men kleding was nat van de regen en ik besloot het te drogen voor het vuurtje. Natuurlijk begon de tent langs binnen te lekken van de damp. Dus hadden we het vuurtje afgezet . natuurlijk werd het terug kouder. Ineens kreeg ik beet. Kristof liep uit de tent voor aan te slagen en we hadden hem. Ik deed men warmtepak aan en nam de lijn over . het regende nog altijd. Kristof ging toen zijn regenpak aantrekken en we vaarde met de boot achter de vis. We hadden geluk dat hij niet vastzwom omdat we door het slechte weer niet snel waren. Ik drilde de vis rustig uit dat duurde ongeveer 20 minuten eerst dacht ik dat het een kleine was. Toen we terug aan de kant waren hielden we de vis uit het water ,toen de vis op de onthaakmat lag en hem woog, met een weegschaal en weegzak woog hij 16.100 kg . dit was mijn record. Ondanks het slechte weer en de kou had ik toch een dikke vis gevangen. Ik was goedgezind omdat dit de eerste was in 6 weken en dan ineens het record van ons. Dus als je niets vangt probeer dan iets anders .

Thomas zijn nieuwe stek
om 17u vaarden ik mijn lijnen uit.
ik wou een nacht proberen op een nieuwe stek te gaan liggen aan de hand van de dieptemeter. Er was veel wind om de lijnen uit te varen. Ik viste maar met een standaard onderlijn met een haak van PB products de long shank hook en met onderlijn draad van PB ook zogenaamde kameleon 15lb sterk met een speciale tube van korda en loodclips systeem.
En mijn hoofdlijn uit fox steel (camo). Mijn stokken waren een fox warrior XT.
Toen roeide wij naar de nieuwe stek waar ik is wou proberen te vissen. Het lastige was dat we windopwaarts moesten roeien. Toen we daar op die stek waren dropte ik de lijn neer.
Ik voederden er ongeveer 10-15 bolies bij en zon 100 gram mais en wat legkorrel voor de kippen.
Het was 1.7m waar ik dropten. We gingen terug naar de kant dat ging natuurlijk veel sneller.
daarna legde ik mijn lijn in de beetverklikker mijn ST van fox en spanden mijn lijn op.

Het vangen van de vis
Om 23.30 moest ik buiten even gaan plassen. Ik keek even naar mijn stokken of alles nog in orde was en bleef 15min staan kijken (natuur). Plots ging men TXR af en zag mijn swingers 3tikjes naar boven gaan. Ik sloeg aan en ik voelde de vis even trekken. We sprongen zo rap mogelijk in de boot. Toen we even verder vaarden ging de draad naar een lange tak .
Ik zei nee vast gezwommen maar ik voelde hem nog trekken op de stok. Natuurlijk heel mijn
Draad zal vast in de takken. Natuurlijk met heel SNEL te zijn waren we het licht vergeten. Ik had mijn draad ongespannen en terug naar de tent voor licht te gaan halen.
Hup Hup rap terug in de boot en terug naar die tak. We zagen dat de draad er helemaal rondgewikkelt was mijn maat kristof brak de tak af en vaarde verder want hij hing ook nog ergens anders vast. ok Hop naar daar gevaren en jah ik heb hem tussen de takken uit moeten drillen .Die vis trok heel hard maar na 10-20min gaf hij het op .Floeps de schepzak in. We dachten eerst dat hij tussen de 16-17kg woog .terug naar de kant. De vis op de onthaakmat
van Chub gelegd .we onthaakten hem en wogen hem. Hij woog 14.75kg. Ik was blij want ik had een nieuw record een mooie schub van 14.75kg.
Ik wou hem natuurlijk bij houden tot s morgens in de bewaarzak. s Morgens haalde ik hem eruit voor de fotos en dat was het resultaat.
 

Extra fotos


Spiegel 29,3 Pond


Spiegel 28,3 Pond


Schub 22,3 Pond

Team carphunter666 wenst je een goede visvangst!